درست است که اکثر کاربران وب را افراد جوان تشکیل میدهند اما کم نیستند افراد مسن و یا پا به سن گذاشته ای که از اینترنت در زندگی روزمره خود بهره میبرند.
به عنوان مثال بسیاری از این افراد به خواندن اخبار ، مقالات درباره پزشکی و یا سلامت و یا حتی سایت های مالی و یا بانکی علاقه نشان میدهند. حتی ممکن است برخی از آنها با استفاده از سایت هایی مثل SKYPE با فرزندان و اقوام گفتگو کنند و یا در شبکه های اجتماعی فعال با دوستان قدیمی خود در ارتباط باشند. حتی فرضا اگر کاربری مسن بتواند از خانه و بدون نیاز به خارج شدن از منزل که معمولا برای افراد مسن کار سختی است ، کارهای بانکی خود را انجام دهد و یا داروهای خود را آنلاین خریداری و در درب منزل تحویل بگیرد قطعا راحت تر خواهد بود.
پس با توجه به همین دلایل کاربران مسن و بعضا حتی پیر هم این روزها از اینترنت استفاده میکنند. با توجه به نکات بالا طراحان وب سایت بایستی در طراحی سایت هایی که احتمالا توسط افراد مسن هم مورد بازدید قرار میگیرند مواردی را رعایت کنند.
یکی از مهمترین موارد طراحی ساده وب سایت و دور از پیچیدگی است. سعی کنید از تصاویر گویا و کافی استفاده کنید به صورتی که کاربر بلافاصله پس از ورود به سایت شما بداند که بایستی برای دسترسی به نیاز خود بر روی چه قسمتی کلیک کند. خوانا بودن متن و استفاده از رنگ بندی مناسب برای وضوح بیشتر مطالب و رعایت مواردی جهت کمتر خسته شدن چشم کاربران هم بسیار مهم است. فراموش نکنید کاربران مسن تجربه کار به مراتب کمتری با کامپیوتر دارند. دوران کودکی آنها مانند شما به همراه لوازم دیجیتال و کامپیوتر سپری نشده است!
یکی دیگر از مسائل مهم دوری از مطالب طولانی است. کاربران مسن دوست ندارند مطالب طولانی را بخوانند چون حوصله و انرژی کمتری دارند. پس مطالب را بسیار کوتاه و مختصر بیان کنید. اندازه فونت مطالب هم بسیار مهم است. سعی کنید این امکان را به صورتی واضح در اختیار کاربران قرار دهید که به صورت دلخواه اندازه فونت سایت را بزرگتر و یا کوچکتر کنند. با این کار شما هم کاربران مسن و هم سایر کاربران را راضی نگاه خواهید داشت.
در صورتی که در وب سایت شما بایستی مراحلی را برای تکمیل کاری طی کرد ، سعی کنید تا این مراحل حتی الامکان در کوتاه ترین و ساده ترین شکل صورت گیرد و همواره در تمامی مراحل امکان بازگشت به مرحله قبلی در صورت اشتباه وجود داشته باشد.
مسلما در برخی موارد توضیحات تصویری و یا صوتی تاثر بیشتری بر کاربران خواهد داشت. دقت کنید که کاربران مسن ممکن است در مطالعه متن های طولانی خسته شوند و یا دچار اشتباه شوند پس در صورت امکان سعی کنید توضیحات را به صورت گرافیکی ، ویدیویی و یا صوتی در اختیار کاربران قرار دهید.
در نهایت همیشه سعی کنید وب سایت را توسط فردی مسن بررسی کنید. ببینید که آیا فرد مسن در حین کار با سایت تمامی لینک ها و امکانات سایت را به راحتی مشاهده و یا درک میکند؟ از آنها نظر بخواهید تا بتوانید اشکالات سایت خود را تصحیح کنید.