این که شما در حال حاضر یک طراح وب سایت هستید و یا این که به تازگی شروع به یادگیری طراحی وب سایت نموده اید چندان تفاوتی نمیکند.
در هر دو مورد شما بایستی در نرم افزارهای زیر تخصص داشته باشید تا به درستی یک طراح وب سایت باشید.
HTML. در واقع مهمترین و ابتدایی ترین نیاز هر طراح وب سایت یادگیری زبان HTML است. دانستن این زبان نقش مهمی در درک صحیح شما از مفهوم وب ایفا میکند. با این که این روزها نرم افزارهای فراوانی مانند Dream Weaver و یا Expression Web در دسترس هستند اما یادگیری HTML شدیدا توصیه میشود. دقت کنید یادگیری HTML برای برنامه نویسان وب و طراحان ظاهری صفحات وب سایت یک الزام است.
CSS. پس از یادگیری HTML شما بایستی به سراغ آموزش CSS بروید. در واقع با استفاده از CSS مشخص میشود که یک صفحه وب از نظر رنگ آمیزی و سایر تنظیمات ظاهری بایستی به چه صورت نمایش داده شود. در واقع یادگیری CSS به شما کمک میکند تا وب سایت هایی با ظاهر بهتر و تعاملی تر داشته باشید.
حس طراحی وب. شاید کمی عجیب به نظر برسد اما داشتن یک حس خوب طراحی به شما کمک فراوانی در طراحی وب سایت میکند. در واقع منظور از حس طراحی داشتن اطلاعات اولیه و پایه در مورد عناصر و اصول پایه طراحی است. طراحان وب بایستی این اصول را بخوبی بدانند و جالب اینجاست که این یک تخصص ذاتی است.
Java Script & Ajax . جاوا اسکریپت در واقع یک عنصر تعاملی در وب سایت های امروزی است که تمامی طراحان وب سایت باید به آن مسلط باشند. این که شما به جاوا مسلط باشید به شما کمک میکند تا برای گسترش ویژگی ها و امکانات وب سایت از آن استفاده کنید. در عین حال میتوانید از آژاکس نیز در کنار جاوا بهره ببرید. نیاز نیست که شما به عنوان یک طراح وب سایت جاوا اسکریپت بدانید بلکه دانستن آن یک اجبار است.
PHP,ASP,JAVA,PERL . برنامه نویسی صفحات وب سایت با انتخاب زبان برنامه نویسی آغاز میشود. ممکن است گزینه های بیشتری نیز وجود داشته باشد اما یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی امروزی زبان PHP است. این که شما به عنوان یک طراح وب سایت حتما یکی از این زبان ها را فرا بگیرید اجباری نیست اما حتما به انتخاب و استخدام شما کمک شایانی میکند.
MySql Database. یادگیری روش ایجاد و نگهداری یک بانک اطلاعاتی از اهمیت فراوانی برخوردار است. با این که این روزها MySql بسیار محبوب است اما یادگیری SQL نیز مفید است. یادگیری روش کار با بانک های اطلاعاتی بسیار مفید است اما یک اجبار برای طراحان وب سایت نیست.
Flash . فلش در واقع ترکیبی از گرافیک برداری و انیمیشن است. استفاده از فلش روح و هوای تازه ای از نظر ظاهری به سایت شما می بخشد. یادگیری فلش برای طراحان ظاهری وب سایت یک اجبار است. شما میتوانید با استفاده از Action Script در فلش اپلیکیشن های جالبی ایجاد کنید.
SEO. بهینه سازی هر وب سایت برای موتورهای جستجوگر یک امر مهم است. با SEO مناسب میتوانید یک وب سایت را به درستی به موتورهای جستجوگر مانند گوگل معرفی کنید و از مزایای آن در تجارت خود با بالا بردن تعداد بازدیدکننده وب سایت بهره بگیرید. هر دو گروه طراحان ظاهری و برنامه نویسان وب بهتر است از روش های بهینه سازی رتبه سایت اطلاع داشته باشند.
اطلاع از روش های مدیریت سرور . دانستن حداقل اطلاعات درباره روش کار و عملکرد سرور کمک زیادی به درک بهتر شما از دنیای وب و شبکه میکند. اکثر طراحان وب سایت فکر میکنند نیازی به داشتن اطلاعات درباره روش کار سرور ندارند اما اگر شما بدانید که چگونه سرور به درخواست های بازدیدکنندگان سایت پاسخ میدهد ، در این صورت شما هم به عنوان طراح وب سایت میتوانید کار خود را بهتر و با دید بیشتری انجام دهید. شما نیاز ندارید که تمامی اطلاعات را در مورد روش عملکرد یک سرور داشته باشید اما دانستن حداقل اطلاعات مانند روش شل سرور میتواند برخی مواقع راهگشا باشد. این مسئله برخی مواقع به شما در عیب یابی مشکلات سایت از سمت سرور کمک میکند.
مدیریت پروژه . مدیریت پروژه یک مهارت شغلی مهم برای همه است. با دانستن اصول مدیریت پروژه شما قادر به پیمودن مسیر صحیح در طراحی وب سایت خواهید بود. هر دو گروه طراحان و توسعه کنندگان وب بایستی از مدیریت پروژه اطلاعاتی داشته باشند.