وب و یا همان World Wide Web که در زبان فارسی از آن با عنوان شبکه جهانی وب نام برده میشود در واقع سرویسی است که دسترسی به اسناد و اطلاعات را در بستر اینترنت امکان پذیر میسازد.
در واقع اینترنت سیستم جهانی متشکل از شبکه های فراوان متصل به هم است که از یک قاعده مشترک یعنی پروتکل جهت ارتباط با هم استفاده میکنند و میلیون ها کاربر را در سراسر جهان به یکدیگر متصل کرده اند. در واقع اینترنت شبکه ای جهانی است که اتصال میلیون ها شبکه خصوصی و یا عمومی را با اهداف و مقاصد گوناگون توسط یک زیرساخت مشترک ارتباطی به یکدیگر متصل نموده است.
در این میان وب سایت ها با ارائه استانداردی جهت نمایش صفحات متشکل از متن ، عکس صدا و تصویر توانسته انبوهی از اطلاعات را به سادگی در اختیار کاربران اینترنت قرار دهد و در عین حال امکان مدیریت این حجم انبوه طلاعات را نیز فراهم سازد.
اولین سابقه ایجاد وب به اوایل دهه 80 میلادی باز میگردد. در آن سالها فیزیک دانی با نام تیم برنزلی که در موسسه تحقیقاتی در اروپا کار میکرد طرحی را به منظور تبادل نتایج به دست آمده از تحقیقات میان مراکز مختلف در سطح دنیا مطرح کرد و در ادامه نیز خود او سرپرستی اجرای این پروژه را به عهده گرفت.
در واقع هدف نهایی از اجرای این پروژه یافتن راهی مناسب برای اشتراک گذاری ساده و سریع اطلاعات بر روی شبکه جهانی با سرعت بیشتر بود. این سرویس بسیار سریع مورد توجه سایر مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی نیز قرار گرفت و در نهایت در سال 1993 با تکمیل نهایی پروژه با نام World Wide Web در اختیار عموم قرار گرفت. البته در اوایل کار این صفحات فاقد عکس و یا فیلم بودند ولی به تدریج با پیشرفت زبان های برنامه نویسی تحت وب و همچنین زیرساخت های اینترنت و با استفاده از نرم افزارهای جدید ، محیط وب از یک محیط ساده و کسل کننده خارج شد و به یک ابزار پرطرفدار برای اطلاع رسانی و به اشتراک گذاری اطلاعات تبدیل شد.
در حال حاضر حدودا 130 میلیون وب سایت اینترنتی فعال هستند که در کل چندین میلیارد صفحه وب را در خود جای داده اند. در واقع میتوان داشتن یک وب سایت را امروزه برای همه شرکت ها و یا فعالیت های شخصی و تجاری یک الزام دانست.