سرعت بارگذاری صفحات یک وب سایت نقش مهمی در موفقیت وب سایت دارد و تمامی کاربران سایت هایی را که صفحات آن سریع لود و نمایش داده میشوند را ترجیح میدهند.
آمار نشان میدهد که حتی یک ثانیه تاخیر بیش از حد در بارگذاری یک صفحه وب ممکن است به خروج کاربر از سایت منتهی شود پس بسیار است که صفحات وب سایت با سرعت مناسب لود شوند. یکی از اولین مسائلی که باید همواره به آن توجه داشته باشیم اندازه کدهای HTML موجود در صفحات وب سایت است.
برخی وب سایت ها فراموش میکنند که هنوز کاربرانی هستند که دسترسی به اینترنت سریع ندارند. بهترین ظرفیت برای صفحات 50 کیلوبایت است. همچنین توجه داشته باشید که کاربران فراوانی با استفاده از ابزار قابل حمل مانند موبایل و یا تبلت به اینترنت متصل میشوند و معمولا سرعت اینترنت این ابزار از سیستم های اینترنت عادی پایین تر هستند.
اما اکثر سرورهای امروزی از قابلیت فشرده سازی HTML پشتیبانی میکنند. ذاتا فایل های HTML مقدار زیادی کد تکراری در خود دارند و شما میتوانید با استفاده از این ویژگی و الگوریتم فشرده سازی کاهش حجم نسبتا قابل ملاحظه ای را برای فایل های خود داشته باشید. حتی این فشرده سازی ممکن است تا 60 درصد هم باشد. جالب اینجاست که هر چه قدر فایل HTML شما بزرگتر باشد میزان فشرده سازی نیز بیشتر میشود.
اکثر سرورهای امروزی از ویژگی فشرده سازی فایل های HTML پشتیبانی میکنند و حتی شما میتوانید صفحات وب سایت داینامیک خود را نیز فشره کنید.
شبکه های محتوا Content Delivery Networks
این گونه از شبکه ها که به CDN هم معروف هستند زمان بارگذاری یک وب سایت را به نحو چشم گیری کاهش میدهند. در واقع شبکه CDN متشکل از تعدادی کامپیوتر است که در قسمت های مختلف دنیا قرار گرفته اند و هر یک نسخه ای از وب سایت شما را نگهداری میکنند. زمانی که کاربری اطلاعاتی از سایت شما را درخواست میکند ، سرور به صورت خودکار نزدیکترین موقعیت به کاربر را شناسایی میکند و اطلاعات را از طریق آن سرور در اختیار او قرار میدهد.البته تنظیم صحیح این نوع شبکه ها بسیار مهم است.
چند روش دیگر برای بالا بردن سرعت
البته روش های دیگری نیز وجود دارد. به عنوان مثال شما میتوانید از فایل های Java Script در انتهای فایل های HTML خود استفاده کنید. با استفاده از یک Sprite Sheet ساده میتوانید با کاهش درخواست های HTTP کارایی صفحات را به میزان چشمگیری بالا ببرید.
بارگذاری محتوا با استفاده از Ajax
یکی دیگر از روش های بالا بردن سرعت استفاده از Ajax است. اما مشکلی که در این زمینه وجود دارد این است که برخی از عناصر صفحه ممکن است به روشی نامعمول به نمایش درآید. به عنوان مثال ممکن است که کلیدهای راهبری مرورگر غیر معمول عمل کنند و یا برخی عملکردها مانند Refresh و یا Bookmark نیز با اشکالاتی روبرو شود.
این مشکلات به صورت خاص در مرورگر Internet Explorer بیشتر به چشم میخورد. اما در صورتی که از History API و HTML5 در کنار Ajax استفاده کنید میتوانید همه موارد را به درستی اعمال کنید. با اجرای صحیح این موارد با حذف بارگذاری های غیر ضروری عملکرد مرورگر بسیار بهبود پیدا میکند.
همانگونه که قبلا نیز اشاره شد سرعت یک وب سایت نقش مهمی در تعین رنکینگ گوگل وب سایت نیز دارد و بنابراین حتما برای بالا بردن سرعت بارگذاری صفحات وب سایت خود دقت کافی را بنمایید.
برخی مواقع ممکن است با این که شما تمامی راهکارهای مختلف را بکار گرفته اید همچنان ابزار Google Webmaster Tools سرعت سایت شما را کمتر از انتظار شما گزارش کند.
در این مواقع یکی از دلایل میتواند استفاده از دکمه های Like مانند Facebook و یا Tweet باشد. البته با توجه به میزان اهمیت این بخش حذف کامل آن توصیه نمیشود اما بهتر است در تمامی صفحات از این عناصر استفاده نشود.