تقریبا تمامی کاربران اینترنت دارای یک آدرس ایمیل هستند و به طور قطع هر روز با تعدادی ایمیل ناخواسته که ما اکثرا با نام اسپم Spam آنها را میشناسیم روبرو میشوند.
اما ایمیل های ناخواسته انواع مختلفی دارند مانند اسپم Spam ، اسکم Scams و Hoaxes که در ادامه درباره تفاوت عملکرد آنها توضیح میدهیم.
اولین دسته و معروفترین نوع ایمیل های ناخواسته همان اسپم Spam ها هستند. این گونه ایمیل ها با محتویات تبلیغاتی برای کاربران ارسال میشوند و رایجترین نوع ایمیل های مزاحم هستند. اکثر کاربران گاهی فریب ایمیل های اسپم را میخورند و به این نوع ایمیل ها پاسخ میدهند. در واقع با پاسخ دهی به این ایمیل ها شما ارسال کننده را از واقعی و فعال بودن ایمیل خود مطمئن کردید و بایستی منتظر ارسال تعداد بیشتری اسپم باشید. پس هیچگاه به این نوع ایمیل ها پاسخ ندهید. یکی دیگر از روش های جلوگیری از دریافت اسپم ، خودداری از عضویت در سایت های غیر معتبر است. بسیاری از این نوع سایت ها با هدف به دست آوردن آدرس ایمیل شما ، در سایت بخش هایی از سایت را تنها در دسترس کاربران قرار میدهند تا بازدیدکننده را به عضویت در سایت ترغیب کنند. به شما توصیه میکنیم یک آدرس ایمیل رایگان برای خود ایجاد کنید و از آن تنها در این قبیل سایت ها استفاده کنید. هیچگاه ایمیل اصلی خود را در این نوع سایت ها اعلام نکنید.
اما به غیر از اسپم نوع ایمیل مزاحم دیگری با نام اسکم نیز وجود دارد. اسکم Scams ها نوع خطرناکی از ایمیل های ناخواسته هستند که توسط افراد کلاه بردار و سودجو در اینترنت منتشر میشوند. مثلا در برخی از آنها شخص فرستنده به شما اعلام میکند که شما برنده یک جایزه نقدی بزرگ شدید و بایستی برای دریافت آن در حساب و یا سایت خاصی با مبلغی ناچیز یک شناسه بسازید تا وجه برای شما واریز شود!! و یا حتی برخی مواقع شخصی به شما اعلام میکند که یک ارثیه هنگفت نصیبش شده اما برای این که آن را دریافت کند به فلان حساب در سایت خاص نیاز دارد و به خاطر ملیت خودش قادر به افتتاح حساب در آن سایت نیست و از شما میخواهد تا در سایت مذکور با ملبغی ناچیز یک حساب افتتاح نمایید و شما در در ارثیه خود شریک خواهد کرد!! در واقع فرستنده این گونه ایمیل ها با زیرکی قربانیان ساده خود را شکار میکنند.
نوع دیگر این نوع ایمیل های مخرب Hoaxes هستند. در این نوع ایمیل ها از متن بسیار دقیقی استفاده شده و شخص فرستنده از شما به علت بیماری ، فقر و یا هر مورد دیگری تقاضای دریافت وجه میکند و در قسمتی به شما اعلام میکند که اگر خود شما هم راغب به کمک نمیباشید این ایمیل را برای دوستان خود ارسال کنید تا آنها به ارسال کننده کمک کنند. در واقع با این حقه احتمال فریب خوردن دریافت کننده بعدی ایمیل بالاتر خواهد بود چون ایمیل را از یک دوست و یا شخص آشنا دریافت میکند و بنابراین به آن توجه بیشتری خواهد کرد و همچنین اطمینان بیشتری در ناخودآگاه شخص نسبت به صحت متن ایمیل ایجاد میگردد. هیچوقت این نوع ایمیل را برای دوستان و آشنایان خود ارسال مکنید.