با وجود وب سایت های فراوان در اینترنت امید مشاهده وب سایت شما توسط بازدیدکنندگان جدید روز به روز کمتر میشود و موثرترین روش برای بالا بردن تعداد بازدیدکنندگان سایت بالا بردن رتبه سایت در موتورهای جستجوگر مانند گوگل و یاهو است.
اما بزرگترین سئوال این است که چگونه وب سایت خود را به موتورهای جستجوگر معرفی کنیم؟
برخی از موتورها این امکان را به شما میدهند که به صورت دستی خود شما اقدام به معرفی وب سایت خود نمایید. معمولا در این نوع سایت ها بخشی با نام “سایت خود را اضافه کنید” و یا “Add your URL” وجود دارد. با کلیک بر روی این عبارت معمولا یک فرم آنلاین نمایش داده میشود و از شما اطلاعاتی در مورد نوع وب سایت ، زمینه فعالیت و … درخواست میشود. پس از تکمیل و ارسال اطلاعات معمولا یک تا سه ماه زمان میبرد تا در صورت تایید ، مشخصات وب سایت شما در سایت مورد نظر ثبت شود. معمولا لیست های دایرکتوری از این روش برای اضافه کردن وب سایت ها به لیست خود استفاده میکنند و موتورهای جستجوگر خود به سراغ وب سایت ها میروند و اطلاعات آنها را جمع آوری میکنند.
اما تفاوت اصلی بین موتورهای جستجوگر با دایرکتوری ها چیست؟
دایرکتوری های معروف وب معمولا توسط اشخاص و به صورت دستی طبقه بندی میشوند اما موتورهای جستجوگر توسط اسپایدرها و Crawler ها اطلاعات را بدست می آورند. البته مسلما دقت اطلاعات طبقه بندی اطلاعات در دایرکتوری ها بسیار بالاتر از موتورهای جستجوگر است اما حجم و تنوع اطلاعات در موتورهای جستجوگر بسیار بیشتر است. وب سایت ها نیز برای این که اسپایدرها و روبات های موتورهای جستجوگر راحت تر اطلاعات سایت را بدست آورند از سایت مپ SiteMap استفاده میکنند. وجود این فایل در وب سایت برای معرفی بهتر به موتورهای جستجوگر الزامی است و با این فایل اسپایدرها به سرعت لینک های داخلی و سایر اطلاعات مهم در مورد صفحات وب سایت شما را بدست می آورند. ساختار و روش طبقه بندی اطلاعات در موتورهای جستجوگر مختلف متغیر است و این سایت ها از روش های مختلفی برای طبقه بندی اطلاعات استفاده میکنند. برخی از موتورهای جستجو نیز در هنگام کار از بانک اطلاعاتی وب سایت های جستجوگر دیگر استفاده میکنند و در واقع خلاصه ای از تنایج سایت های دیگر را نمایش میدهند.
جدا از ساختار و روش کار موتورهای جستجوگر ، عنوان صفحات سایت شما در تمامی موتورهای جستجو نقش مهمی دارند. شما با استفاده از عناوین مناسب برای صفحات سایت خود میتوانید رتبه صفحات سایت خود را در موتورهای جستجوگر بهبود ببخشید.
ثبت وب سایت در موتورهای جستجوگر تقریبا به صورت خودکار صورت میگیرد و شما برای رتبه بهتر در این گونه وب سایت ها صفحات خود را بهینه میکنید اما در مورد دایرکتوری ها وضعیت به شکل دیگری است. شما بایستی خود اقدام به معرفی وب سایت به این گونه وب سایت ها نمایید. بسیاری از آنها رایگان هستند اما برای ثبت رایگان ممکن است زمان زیادی صرف شود. برخی از موتورهای دایرکتوری سایت شما را بعد از هشت ماه در سایت خود ثبت میکنند و آن هم به این شرط که بعد از بازدید از سایت شما مشکلی در سایت شما نبینند. اما معمولا سایت های دایرکتوری در قبال دریافت مبلغی سایت شما را به صورت سریعتری در دایرکتوری ثبت میکنند. در ثبت وب سایت شما در دایرکتوری ها اطلاعاتی که در بخش های مختلف تکمیل میکنید نقش مهمی در ثبت و یا عدم ثبت سایت شما در دایرکتوری مورد نظر دارد. سعی کنید اطلاعات کافی و در عین حال مختصری را ارائه کنید تا بهترین نتیجه را داشته باشید.
مسلما داشتن رتبه مناسب در موتورهای جستجو میتواند نقش مهمی در موفقیت تجاری آنلاین شما داشته باشد پس برای بالابردن رتبه وب سایت خود حوصله بیشتری به خرج دهید و با مطالعه و دقت زیاد سایت خود را در دایرکتوری و موتورهای جستجوگر مختلف ثبت کنید. در ایجاد صفحات وب سایت خود همواره به مسائل زیر توجه داشته باشید:
نشانی و یا URL سایت را ترجیحا به زبان فارسی ایجاد کنید. برای انجام این کار کامپوننت ها و پلاگین های مختلفی در بازار وجود دارند.
در انتخاب عنوان صفحه Title دقت کنید. اکثر موتورهای جستجوگر به عنوان صفحات توجه ویژه دارند.
در بخش توضیحات Description نیز سعی کنید از کلمات مناسب و تعداد مناسب (حداقل 25 کلمه) استفاده کنید. دقت کنید تعداد کلمات قابل استفاده در موتورهای جستجوگر مختلف یکسان نیست.
همیشه سعی کنید خود را به جای مخاطبین سایت قرار دهید. فکر کنید آنها از چه عناوینی در جستجوی خود استفاده میکنند.
در انتخاب کلمات کلیدی Keyword ها بسیار دقت کنید. سعی کنید کلمات را به ترتیب اولویت در صفحات سایت ثبت کنید.
استفاده از توضیح َALT مناسب برای تصاویر بکار رفته در وب سایت